80% dintre tinerii americani au câte un smartphone

| 05 iun, 2013

Aproape 80% dintre tinerii americani şi mai mult de jumătate dintre adulţi au cel puţin un smartphone, arată un sondaj recent, citat de AFP.

Smartphone-urile au înregistrat o creştere semnificativă în vânzări, între 2011 şi 2013, ajungând de la 35% la 56% la cei peste 18 ani, potrivit studiului realizat de centrul de cercetări Pew cu privire la influenţa internetului asupra modului de viaţă american.

Sondajul, realizat pe un eşantion de peste 2.200 de adulţi intervievaţi în aprilie şi mai a.c., arată că 91% dintre aceştia deţin un telefon mobil, având în vedere aici toate tipurile de asemenea telefoane. În acelaşi timp, 35% dintre americani au un telefon mobil de generaţie veche şi mai sunt 9% care nu folosesc mobilul.

Deţinerea unui smartphone este deosebit de răspândită în rândul celor mai tineri adulţi, mai ales cei de 20-30 de ani, indiferent de nivelul lor de venit, constată studiul.

Proporţia scade invers proporţional cu vârsta: 69% dintre cei între 35 şi 44 de ani, 55% dintre cei între 45 şi 54 de ani şi 18% dintre cei peste 65 de ani au un telefon inteligent.

Mai mult, în categoria celor mai vârstnici americani, deţinerea unui smartphone reprezintă un "fenomen elitist", conform sondajului. Acesta a mai indicat că americanii preferă ca sistem de operare Android, de la Google, 28%, urmat de cele de la iPhone, Apple, 25%, lăsând doar procente mici pentru BlackBerry, 4%, sau Windows, al Microsoft, 1%.

În egală măsură, studiul a arătat că deţinerea unui iPhone, mai scump, pe plan global, ca alte telefoane mobile inteligente, este corelată de asemenea cu nivelul de venit, fiind mai răspândită, 49%, în rândul celor care declară venituri per familie de cel puţin 150.000 de dolari pe an.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ