Microsoft aduce îmbunătăţiri la Windows 8.1

| 31 mai, 2013

Microsoft a prezentat primele detalii despre primul mare update de Windows, cunoscut sub numele de cod Blue, iar una dintre schimbările importante este readucerea familiarului buton de start din partea stânga-jos a ecranului.

Funcţionalitatea acestui buton va fi diferitaă faţă de precedentele versiuni, însă Microsoft a fost criticată fiindcă scosese acest element atât de familiar. Windows 8.1 va fi disponibil în următoarele luni ca update gratuit pentru utilizatorii Windows 8, prin intermediul Windows Store. Primul preview public va fi disponibil în cadrul conferinţei anuale BUILD, pe 26 iunie, potrivit Hotnews.ro

Microsoft a lansat acum opt luni noul Windows 8 şi a vândut peste 100 de milioane de licenţe, însă sistemul a fost criticat şi nu a câştigat prea mult procente din piaţă, având o cotă de 4,7% pe plan mondial, faţă de 54% cât are Windows 7, conform StatCounter.

Microsoft a dat informaţii despre primul mare update al noului Windows - 8,1 - şi a publicat şi capturi de ecran. Compania spune ca a ţinut cont de feedback-ul venit de la useri şi a îmbunătăţit o serie de lucruri. Compania spune că upate-ul conţine funcţionalităţi care vor îmbunătăţi experienţa tactilă şi va creşte gradul de personalizare la căutari, aplicaţii built-in, navigare Windows Store şi conectivitate cloud.

Microsoft a fost criticată pentru ca la noul Windows a renunţat aproape total la tradiţionalul buton de start prezent în stânga-jos a ecranului la celelalte versiuni de Windows lansate din 1995 încoace. La update-ul 8.1 familiarul buton revine, dar nu va deschide un meniu derulant, ci va afişa icon-uri mari, pe tot ecranul, în stilul interfeţei "Metro" cu care a venit noul Windows 8.

Compania promite ca userii vor avea experienţe îmbunătăţite atât la partea de căutare, la instalarea şi gestionarea aplicaţiilor şi la personalizarea lucrurilor prezente pe desktop şi accesul la ele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ