Google pe primul loc în topul celor mai mari deţinători de proprietăţi media din lume

| 29 mai, 2013

Google a surclasat DirectTV în topul mondial al celor mai mari deţinători de proprietăţi media la nivel global. Gigantul a încasat din media 37.9 miliarde de dolari, cu 39% mai mult faţă de principalul său competitor.

 

Schimbare de poziţii în clasamentul celor mai mari deţinători de proprietăţi media la nivel global. Google a reuşit să-şi surclaseze rivalul, DirectTV, raportând venituri de 37,9 miliarde de dolari, cu 39% mai mult faţă de principalul său competitor, potrivit studiului Top 30 Global Media Owners, realizat de ZenithOptimedia. "Dominanţa pe piaţa motoarelor de căutare i-a permis Googlşe să se extindă pe toate segmentele ale publicităţii digitale", explică Zenith veniturile în creştere ale Google, informează Economica.net.

Pe poziţia a treia s-a clasat News Corporation cu venituri din media de 26.4 miliarde de dolari, urmat de Walt Disney Company cu 19.7 miliarde de dolari şi Comcast cu 16.2 miliarde de dolari.

Cei patru playeri principali din industria digitală - Facebook, Google, Microsoft, Yahoo! – au generat în 2011 venituri de peste 49 de miliarde de dolari din publicitate, adica 64% din totalul de 77 de miliarde generat de publicitatea digitală la nivel mondial. Veniturile au fost împărţite între Google (49%), Yahoo! (6%), Microsoft (4%) şi Facebook (4%).

Raportul ia în considerare rezultatele financiare din 2011, cel mai recent an de când sunt deţinute date despre toţi jucătorii luaţi în considerare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ