Google a interzis ochelarii Google Glass

| 07 iun, 2013

O decizie luată de Google a nemulţumit un grup de protecţie a drepturilor consumatorilor, care a acuzat gigantul IT de ipocrizie.

Google a adoptat măsuri dure de securitate la adunarea generală a acţionarilor, desfăşurată joi, care au condus la interzicerea chiar şi a tehnologiei Google Glass lansate de grupul american, potrivit CNBC.

Ochelarii Google Glass sunt un prototip de computer portabil cu un ecran poziţionat chiar deasupra ochiului drept al utilizatorului, precum şi cu o cameră video şi un microfon. Dispozitivul permite utilizatorului să acceseze site-uri, să folosească aplicaţii. Cea mai controversată funcţie este însă cea de înregistrare. Unele grupuri de protecţie a vieţii private şi-au exprimat îngrijorarea că aceia care poartă ochelarii vor putea să fotografieze şi să înregistreze persoane fără consimţământul acestora.

"Camerele, dispozitivele de înregistrare şi alte dispozitive, precum smartphone-urile, nu vor fi permise la adunarea acţionarilor. De asemenea, este interzis să se facă fotografii", potrivit instrucţiunilor de participare la adunarea generală anuală a acţionarilor Google.

Organizaţia nonprofit Consumer Watchdog i-a calificat drept ipocriţi pe directorii Google pentru impunerea acestor restricţii.

"Google introduce unul dintre cele mai invazive dispozitive din toate timpurile. Google Glass ajută oamenii care vor să ne invadeze intimitatea, înregistrându-ne şi făcându-ne poze pe ascuns, dar când vine vorba de propria lor intimitate, directorii Google o apără cu tărie, a afirmat John M. Simpson, director de proiect la Consumer Watchdog.

O versiune Google Glass ar putea fi lansată în prima parte a anului următor. Google a anunţat recent că ochelarii nu vor avea deocamdată funcţia de recunoaştere facială, care a stârnit opinii pro şi contra în faza de testare, grupul explicând că nu va include această aplicaţie în înainte de a dispune de elemente solide de protejare a vieţii private.

Tag-uri: Google, google glass
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ