Cel mai inovativ dispozitiv al anului, Google Glass, a ajuns și în România. Unde se poate găsi

| 07 mai, 2014

Considerat cel mai inovativ dispozitiv al anului, Google Glass este disponibil, începând cu data de 7 mai, în magazinele QuickMobile pentru a fi testat de publicul larg din România, vânzările acestui produs la nivel internaţional fiind preconizate să înceapă din toamna acestui an sau din 2015.

QuickMobile, una dintre cele mai mari companii din ţară în domeniul retailului de produse IT&C şi de accesorii dedicate acestora, a organizat, miercuri, un eveniment de prezentare şi testare a Google Glass, sub sloganul 'OK, GLASS, welcome to Romania!'.

În prezent, accesul la gadgetul futurist este limitat pe plan mondial de către Google, la un număr restrâns de persoane din Statele Unite ale Americii /SUA/.

Acţiunea QuickMobile reprezintă o premieră atât în România, cât şi în Europa, şi a fost dedicată în special românilor pasionaţi de dispozitivele inteligente, dar şi publicului curios să exploreze un dispozitiv demn de filmele SF.

Vânzările Google Glass la nivel mondial sunt preconizate să înceapă în toamna anului 2014, deşi sunt semnale care anunţă că doritorii vor fi nevoiţi să aştepte chiar şi până în 2015. 

Google Glass a făcut senzaţie anul trecut, în luna octombrie, la Bucureşti, în cadrul celei de-a doua ediţii a expoziţiei Internet&Mobile World /IMWorld/.

Ochelarii inteligenţi reprezintă un gadget de ultimă generaţie ce poate fi activat prin comandă vocală, acţionând ca un mini-computer.

Cu ajutorul 'Google Glass', utilizatorul se poate conecta la internet şi la reţelele sociale, terminalul ajutându-i pe aceştia să-i recunoască pe cei cu care se întâlneşte pe stradă la la conferinţe.

Ochelarii pot fotografia, înregistra video, au opţiune de videochat, pot afişa ghiduri GPS, dar şi traduce în timp real textele surprinse în câmpul vizual sau rostite de partenerul de conversaţie.

Inovaţia de la Google cântăreşte 43 de grame şi este încă în stadiul de concept, fiind testată de 8.000 de utilizatori care au plătit pentru fiecare exemplar 'Google Glass' suma de 1.500 de dolari. 

Google Inc. a declarat, la finele lunii octombrie 2013, că permite unui număr de 10.000 de persoane care i-au testat calculatorul ce se poate purta, să invite fiecare trei prieteni pentru a cumpăra Glass.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ