Google vrea să instaleze reţele Wi-Fi în Africa şi Asia

| 25 mai, 2013

Google a condus mai multe proiecte de dezvoltare în reţele internet în Wi-Fi în ţări emergente, în special în Africa şi Asia, potrivit The Wall Street Journal.

Prin acest demers, s-ar putea conecta la internet un miliard de persoane. Google ar fi purtat discuţii cu mai multe guverne, dintre care cele ale Africii de Sud şi Kenyei, pentru a instala reţele Wi-Fi chiar şi în regiuni îndepărtate. Cu cele două ţări, Google ar fi început să discute despre o schimbare a reglementării pentru a putea folosi benzi de frecvenţă rezervate până acum televiziunii.

Pentru a realiza aceste proiecte, Google se bazează şi pe parteneriate cu companii locale, mai scrie Wall Street Journal, care subliniază că gigantul mondial de internet încearcă să construiască un ecosistem în aceste ţări, legând utilizarea noilor microprocesoare de smartphone-uri la preţ redus ce rulează sistemul său de operare Android.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ