Profitul GOOGLE, 3,35 miliarde de dolari

| 19 apr, 2013

Profitul GOOGLE a crescut în primul trimestru al acestui an cu 16%, la 3,35 miliarde de dolari, cu venituri în creştere, în timp ce preţul publicităţii vândute pe site-uri şi prin aplicaţii mobile a continuat să scadă.

O parte a activităţii pe motorul de căutare online al Google vine de pe smartphone-uri şi tablete, segment pe care publicitatea este mai ieftină decât cea care ţinteşte utilizatorii de PC-uri.

Veniturile pentru primul trimestru, fără divizia Motorola Mobility, încorporată la mijlocul anului trecut, au urcat cu 22% la 12,95 miliarde de dolari.
Mark Mahaney, analist la RBC Capital Markets a declarat că: "Investitorii sunt mai pozitivi în privinţa Google decât în ultimii doi ani, pentru că sunt mai puţin îngrijoraţi de impactul preţurilor la publicitatea pe dispozitive mobile asupra operaţiunilor Google".
În primul trimestru a acestui an, divizia Motorola Mobility a înregistrat o pierdere operaţională de 271 milioane de dolari, faţă de 353 milioane de dolari în ultimile trei luni ale anului trecut.
Google avea la sfârşitul primului trimestru lichidităţi de 50,1 miliarde de dolari, în urcare de la 48 de miliarde de dolari la finele anului trecut.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ