Profitul Raiffeisen în România, în stagnare la 30 milioane de euro

| 28 mai, 2013

Profitul înregistrat de Raiffeisen Bank International în România a stagnat în primul trimestru la 30 milioane euro, pe fondul scăderii veniturilor din dobânzi, creşterii încasărilor din comisioane şi reducerii cheltuielilor şi a provizioanelor.

Profitul după taxe obţinut de banca austriacă în România a variat nesemnificativ, de la 31 milioane euro în primele trei luni ale anului trecut la 30 milioane euro în primul trimestru din acest an, se arată într-un raport prezentat marţi de grup. Profitul înainte de taxe a stagnat la 36 milioane euro.

Veniturile operaţionale au scăzut de la 119 milioane euro la 115 milioane euro, traiectoria negativă a încasărilor din dobânzi fiind compensată de câştigurile mai mari din comisioane bancare.

Astfel, veniturile din dobânzi au coborât de la 80 milioane euro la 72 milioane euro, în timp ce încasările din comisioane au urcat de la 33 milioane euro la 36 milioane euro.Veniturile din activităţi pe pieţele financiare au urcat de la 5 milioane euro la 6 milioane euro.

Cheltuielile administrative s-au redus de la 67 milioane euro la 65 milioane euro.Provizioanele constituite de Raiffeisen în România în perioada analizată s-au cifrat la 21 milioane euro, faţă de 27 milioane euro în primele trei luni ale anului trecut.

Activele Raiffeisen Bank International pe piaţa românească au crescut în primul trimestru cu 6,5%, la 6,37 miliarde euro. Soldul creditelor către clienţi a scăzut cu 0,7%, la 4,19 miliarde euro, în timp ce depozitele constituite la bancă au urcat cu 5,7%, la 3,99 miliarde euro.

Banca are aproximativ 5.400 de angajaţi în România, cu 526 sucursale, care deservesc aproape 2 milioane de clienţi.
La nivel internaţional, grupul austriac a înregistrat în primul trimestru un profit consolidat de 157 milioane euro, în scădere cu 71% faţă de 541 milioane euro în perioada corespunzătoare a anului trecut, declin cauzat în principal de evenimente nerecurente şi efecte de bază.

Astfel, profitul obţinut în primele trei luni ale anului trecut reflecta un câştig de 272 milioane euro obţinut prin vânzarea de obligaţiuni şi răscumpărarea de titluri hibrid. Totodată, rezultatul din primele trei luni ale acestui an a fost afectat de pierderea a 82 milioane euro prin reevaluarea titlurilor structurare pe termen lung şi a datoriilor subordonate, se arată într-un comunicat al Raiffeisen. Venitul operaţional al grupului a crescut uşor în perioada analizată, la 1,3 miliarde euro.

Grupul Raiffeisen avea, la finele lunii martie, active totale de 131,9 miliarde euro, în scădere cu 3% faţă de nivelul de la finele anului trecut.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ