Poşta Română va încheia anul 2013 fără profit

| 22 mai, 2013

Poşta Română va încheia anul 2013 fără profit, dar şi fără pierderi, şi cu un număr prognozat de salariaţi de 30.750 persoane, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pe acest an.

"Ieri s-a discutat cu sindicatele în privinţa numărului de salariaţi care vor fi disponibilizaţi în baza acordului încheiat în data de 14 mai, dar încă nu s-a avansat niciun număr privind disponibilizările care urmează. La data de 12 mai în Poşta Română erau 32.087 salariaţi, iar pentru finele anului este estimat un număr de 30.750 de angajaţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Poştei Române, Dan Dumitrescu.

În acest an sunt aşteptate venituri de peste 1,255 miliarde lei la Poşta Română, iar cheltuielile totale la acelaşi nivel. Din veniturile totale de peste 1,255 miliarde lei, circa 1,230 miliarde lei sunt venituri din exploatare şi peste 24,7 milioane lei venituri financiare. Cheltuielile pentru investiţii se ridică la peste 228,8 milioane lei.

MSI a prelungit până pe 28 mai 2013 termenul de cumpărare a dosarului de prezentare privind procesul de privatizare a Poştei Române de către potenţialii investitori, în urma solicitărilor transmise de administraţiile poştale şi fondurile de investiţii interesate să evalueze în detaliu oportunitatea investiţională şi potenţialul de creştere al companiei.

Săptămâna trecută, ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, a declarat, la finalul discuţiilor cu sindicatele din Poşta Română, că suma de bani care va veni din privatizarea Poştei Române prin majorare de capital va intra în conturile companiei.

"Termenul de privatizare este 28 mai. Cu toţii ne dorim să existe o ofertă pentru privatizarea Poştei Române. Această privatizare se face prin majorare de capital iar statul român nu ia nimic. Este extrem de important că suma de bani care vine - sperăm să fie şi cea mai mare - o vom depune în conturile companiei (...)", a spus Dan Nica.

Potrivit preşedintelui Comisiei de pregătire şi monitorizare a procesului de privatizare a CNPR, Alexandru Petrescu, una dintre instituţiile de prestigiu interesate de privatizarea Poştei Române este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). 

"Itinerariul de privatizare şi posibilitatea de a investi în principalul operator poştal naţional atrage interesul mai multor instituţii financiare de prestigiu, precum Banca Europeana pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), fonduri de investiţii autohtone, a căror intenţie este publică şi alte entităţi financiare sau administraţii poştale europene", a declarat la finele lunii martie Alexandru Petrescu, când MSI a decis prelungirea termenului de cumpărare a dosarului de prezentare pentru privatizarea Poştei cu încă 30 de zile .

Etapele care urmează să se desfăşoare în cadrul procesului de privatizare includ evaluarea şi analiza potenţialilor investitori, faza de negociere şi selecţie şi deschiderea ofertelor, în trimestrul al doilea al acestui an.

Statul român intenţionează să selecteze un investitor care va prelua 51% din companie prin majorare de capital social.

Poşta Română este cel mai mare operator de servicii poştale, cu o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale şi peste 32.000 de angajaţi. Statul român deţine 75% din acţiuni la Poşta Română, în timp ce restul de 25% este deţinut de Fondul Proprietatea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ