Profitul celui mai mare producător auto din lume, Toyota, a crescut cu 271%

| 08 mai, 2013

Profitul operaţional al companiei nipone Toyota a urcat cu 271%, la 1.320 miliarde de yeni (8,59 miliarde de lire sterline) în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2013, depăşind estimările analiştilor, care se aşteptau la 1.260 miliarde de yeni, transmite Reuters.

Cel mai mare producător auto din lume a depăşit astfel obiectivul stabilit de preşedintele companiei, Akio Toyoda, de a ajunge la un profit operaţional de 1.000 miliarde de yeni. Pentru a ajunge la acest obiectiv, Akio Toyoda a lansat un program de reducere a costurilor şi de îmbunătăţire a profitabilităţii.

Profitul net al Toyota a crescut cu 239%, la 962,16 miliarde de yeni, în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2013. Creşterea profitului companiei nipone în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2013 s-a datorat majorării vânzărilor în America de nord şi Asia precum şi deprecierii yenului.

Deşi Toyota nu a anunţat planuri de construire a unor noi fabrici, analiştii apreciază că firma poate produce mai multe maşini, comparativ cu actuala capacitate anuală de aproximativ nouă milioane de vehicule.

Grupul se aşteaptă ca în acest an să înregistreze vânzări record, de 9,91 milioane de vehicule. Toyota ar putea deveni primul producătorul auto din istorie care să vândă mai mult de zece milioane de vehicule pe an. Anul trecut, grupul Toyota a vândut 9,7 milioane de vehicule, depăşind General Motors şi Volkswagen.

Pentru anul financiar care se încheie la 31 martie 2014, analiştii se aşteaptă la un profit operaţional de 2.000 miliarde de yeni, aproape de recordul înregistrat în urmă cu cinci ani

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ