Chrysler refuză să cheme în service 2,7 milioane de Jeep-uri

| 05 iun, 2013

Producătorul auto Chrysler respinge o cerere a autorităţii SUA pentru siguranţa traficului privind rechemarea în service a 2,7 milioane de SUV-uri din cauza unor riscuri legate de amplasarea rezervorului de combustibil.

Autoritatea Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi a avertizat că amplasarea rezervorului la SUV-urile Jeep Grand Cherokee produse în 1993-2004 şi la Jeep Liberty din 2002-2007 nu este sigură, scrie mediafax.

Respingerea unei cereri de rechemare formulate de autoritatea pentru siguanţa traficului este un eveniment foarte rar în SUA, notează CNN.

O astfel de decizie a organizaţiei americane a fost conetstată ultima dată în 1996, tot de către Chrysler. Compania americană a câştigat doi ani mai târziu un proces cu autoritatea de reglementare.

Chrysler, producător auto aflat sub controlul grupului italian Fiat începând din 2009, a explicat că amplasarea rezervorului celor două SUV-uri, în spatele punţii spate, este o practică întâlnită la multe alte autovehicule.

Accidentele fatale în care au fost implicate autovehiculele Jeep Grand Cherokee şi Jeep Liberty din perioadele respective au avut loc aproape în totalitate la viteze ridicate, situaţie în care un alt amplasament al rezervorului nu ar fi contat, potrivit companiei americane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ