Libra Internat Bank a încheiat primul trimestru cu un profit net de 1,64 milioane lei

| 22 mai, 2013

Libra Internet Bank a încheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 1,64 milioane lei, valoarea activelor medii ale băncii crescând cu 25%, până la 857,2 milioane lei, informează banca printr-un comunicat remis, miercuri

Aşa cum ne-am propus, intr-un context economic încă fluctuant, Libra Internet Bank s-a menţinut în zona cifrelor pozitive în primul trimestru din 2013, ca şi la finalul anilor 2010, 2011, 2012. De altfel, am încheiat anul trecut pe o poziţie superioară mediei sistemului bancar din România în privinţa principalilor indicatori financiari. Starea de spirit pozitivă şi determinată, prudenţa deciziilor adoptate, precum şi concentrarea resurselor noastre pe proiecte şi linii strategice foarte clare sunt coordonatele în care ne mişcăm', a declarat Emil Bituleanu, preşedintele Libra Internet Bank.

În primul trimestru al anului 2013, Libra Internet Bank a ales să continue activitatea de creditare a clienţilor, în special în rândul marilor corporaţii, precum şi pe segmentele sale consacrate - IMM şi profesii liberale. Destinaţia creditelor acordate a vizat predominant sprijinirea dezvoltării curente a clienţilor, precum şi cofinanţarea proiectelor lor europene. Această abordare a generat o creştere a valorii activelor medii ale băncii până la 857,2 milioane lei.

'Corelând controlul cheltuielilor curente, eficienţa investiţiilor în proiecte noi şi deciziile prudente de afaceri cu o politică de piaţă echilibrată faţă de clienţi, Libra Internet Bank a încheiat primul trimestru din 2013 cu un profit net de 1,64 milioane lei, rezultat care reflecta o linie de gândire corectă, care a permis menţinerea băncii în zona profitabilităţii, într-un mediu economic sensibil', se menţionează în comunicat.

De asemenea, Libra Internet Bank a continuat inovaţia în domeniul serviciilor online. Astfel, în februarie a fost lansată o versiune nouă optimizată a aplicaţiei de Internet Banking, aceasta bucurându-se de o reacţie puternic pozitivă în rândul clienţilor. Prin diversificarea opţiunilor cuprinse în platforma online şi îmbunătăţirea mai multor trăsături, Libra Internet Bank a obţinut o creştere cu 9,4% a numărului utilizatorilor care au efectuat operaţiuni prin Internet Banking în primele 3 luni de la lansare.

Rentabilitatea activelor medii ale Libra Internet Bank a fost de 0,77% (ROA), iar rentabilitatea capitalurilor proprii medii a fost de 4,02% (ROE), potrivit datelor IFRS neauditate pentru primul trimestru din 2013.

La finalul anului 2012, Libra Internet Bank avea o rentabilitate a activelor de 0,88% şi o rentabilitate a capitalurilor proprii de 3,82%, ambele valori fiind superioare mediei din sistemul bancar românesc (-0,58% ROA şi -5,36% ROE). Solvabilitatea Libra Internet Bank s-a situat la 31 decembrie 2012 la un nivel echilibrat de 15,29%, uşor peste media pieţei bancare româneşti (14,64%). La aceeaşi dată, raportul subunitar credite/depozite al băncii (0,92) era mai bun decât media sistemului bancar (1,2), iar banca înregistra un profit net auditat de circa şase milioane lei şi o valoare a activelor medii de circa 684 milioane lei, potrivit standardelor IFRS.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ