Raiffeisen Bank va încheia tranzacţia cu Citibank la 1 iulie

| 13 iun, 2013

Raiffeisen Bank va încheia, la 1 iulie, tranzacţia privind divizia din România destinată persoanelor fizice a Citibank Europe, potrivit preşedintelui Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen.

"La 1 iulie finalizăm tranzacţia şi apoi putem să începem cu integrarea propriu-zisă şi să mutăm clienţii Citibank la Raiffeisen. Este o tranzacţie care îmi place, este vorba de portofoliu. Strategic este creştere organică dar în acelaşi timp oportunistică, tactică. Dacă apare o posibilitate să cumpărăm ceva, un portofoliu, cu siguranţă o să ne uităm şi ne ajută tactic. Pentru mine nu este absolut necesară o preluare să îmi ating obiectivele strategice pe termen lung", a spus Groningen. 

Conform unui comunicat al Casei de avocatură PeliFilip, care a asistat Citi în această tranzacţie, Raiffeisen Bank va prelua un portofoliu constând în 100.000 clienţi, active de peste 460 milioane de lei (peste 90 milioane de euro), depozite de peste 770 milioane de lei (peste 175 milioane de euro), precum şi toţi angajaţii diviziei Citi pentru persoane fizice din România.

"A fost una dintre cele mai interesante şi complexe tranzacţii din ultimii ani. Echipele de la Linklaters şi Citi au avut o contribuţie esenţială la succesul acestei tranzacţii, în timp ce echipa PeliFilip a lucrat intens pentru a asigura suportul juridic necesar. A fost minunat să lucrez cu asemenea profesionişti", a spus Carmen Peli, partener la PeliFilip.

Citi a fost de asemenea asistată de Linklaters în cadrul acestei tranzacţii. Consultantul Raiffeisen Bank a fost biroul din Bucureşti al firmei de avocatură White & Case LLP.

PeliFilip este una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România care furnizează asistenţă de cea mai înaltă calitate în practic toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România. 

Raiffeisen Bank a achiziţionat divizia din România destinată persoanelor fizice a Citibank Europe în luna martie a acestui an. Conform unui comunicat publicat la momentul respectiv de casa de avocatură PeliFilip, Raiffeisen Bank va prelua un portofoliu constând în 100.000 clienţi, active de peste 460 milioane de lei (peste 90 milioane de euro), depozite de peste 770 milioane de lei (peste 175 milioane de euro), precum şi toţi angajaţii diviziei Citi pentru persoane fizice din România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ