Raiffeisen vrea să achite ajutorul de stat până în 2015

| 27 mai, 2013

Grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI) vrea să achite până în 2015 ajutorul de stat în valoare de 1,75 miliarde de euro, primit în timpul crizei financiare din 2008, a anunţat publicaţia 'Wiener Zeitung', transmite Reuters.

Măsura a fost decisă de conducerea Raiffeisen Bank International, care speră că nu va avea loc o deteriorare suplimentară a mediului economic, în condiţiile în care ratele dobânzilor pentru ajutorul de stat ar urma să crească semnificativ în 2015. Banii pentru Raiffeisen au fost acordaţi sub forma unei participaţii a statului austriac la capitalul băncii.

Raiffeisen ar putea obţine fondurile necesare prin flotare liberă sau prin vânzarea unei participaţii, de exemplu în asiguratorul Uniqa, unde deţine 45% din acţiuni, susţine 'Wiener Zeitung'. Până acum, Raiffeisen anunţa că nu se grăbeşte cu achitarea ajutorului de stat.

În Austria, banca naţionalizată Hypo Alpe-Adria-Bank International AG a beneficiat de cel mai semnificativ ajutor de stat - totalizând 1,85 miliarde de euro, urmată de Raiffeisen, cu 1,75 miliarde de euro şi Oesterreichische Volksbanken AG cu 1,25 miliarde de euro. Cele mai mari garanţii de stat, de 6,9 miliarde de euro, le-a primit KA Finanz, care gestionează activele riscante ale băncii naţionalizate Kommunalkredit Austria AG

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ