IPHONE pierde teren în faţa Samsung şi Motorola

| 21 mai, 2013

IPhone a pierdut teren în faţa Samsung şi Motorola, pe piaţa din SUA, potrivit unui sondaj anual publicat marţi care măsoară satisfacţia consumatorilor americani.

Aparatul fabricat de Apple deţine încă poziţia de lider, în percepţia utilizatorilor, dar Samsung şi Motorola au redus diferenţa, conform American Customer Satisfaction Index, relatează Bloomberg.

Ratingul acordat iPhone a scăzut cu 2,4% faţă de sondajul din 2012, la un scor de 81 de puncte, Samsung a urcat cu 7%, la 76 de puncte, iar Motorola cu 5,5%, la 77 de puncte.

Vânzările de aparate iPhone au crescut cu 7% în trimestrul trecut, acesta fiind cel mai lent avans de la lansarea pe piaţă a acestora, în 2007.

Samsung a înregistrat pe de altă parte o creştere a cererii pentru produsele sale. Compania sud-coreeană a captat o treime din piaţa mondială a aparatelor smartphone în primul trimestru, aproape dublu faţă de cota de 18% ocupată de Apple, potrivit companiei de cercetare a pieţei Strategy Analytics.

Mare parte din succesul Samsung a fost adus de modelul Galaxy S3 lansat în luna mai 2012.

Creşterea de 7% a Samsung în indicele satisfacţiei utilizatorilor americani este cea mai mare înregistrată vreodată de vreun producător de telefoane mobile, se arată în raport.

Samsung vinde în prezent o nouă versiune de smartphone, Galaxy S4.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ