Ernst & Young: România se afiliază la programul "Entrepreneur Of The Year"

| 19 iun, 2013

Ernst & Young România se va afilia, începând din 2014, la programul internaţional “ Entrepreneur Of The Year” , derulat de companie la nivel global, au spus reprezentanţi ai furnizorului de servicii de audit şi consultanţă.

"Persistă încă, în mare măsură, ideea antreprenorului tânăr şi dinamic, care îşi lansează afacerea de îndată ce a ieşit din băncile şcolii. Chiar dacă mulţi dintre liderii antreprenoriali s-au lansat în afaceri la o vârstă relativ tânără, experienţa câştigată prin educaţie şi prin timpul petrecut în medii corporatiste mai tradiţionale se dovedeşte, cel mai adesea, vitală pentru viitorul succes al afacerii. Într-adevăr, mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi se descriu drept antreprenori maturi, altfel spus, ei afirmă că au petrecut un anumit timp în locuri de muncă tradiţionale înainte de a-şi începe propria afacere” , arată analiştii Ernst & Young România.

Antreprenoriatul de succes este rareori o decizie luată într-un singur pas, iar marea majoritate a celor chestionaţi declară că sunt “ antreprenori în serie” , care au lansat cel puţin două companii. Liderii antreprenoriali care au trecut prin experienţa mai multor afaceri dobândesc informaţii şi beneficiază de pe urma unor lecţii practice extrem de valoroase despre cum se poate transforma un business de-abia lansat, într-unul de succes. Mai mult, ei joacă astfel un rol vital pentru economie şi atrag după ei o proporţie semnificativă de noi demersuri de lansare a unor afaceri antreprenoriale, subliniază Ernst & Young.

Potrivit cercetărilor, finanţarea, oamenii şi capitalul de know-how sunt cele mai puternice bariere în calea reuşitei antreprenoriale. 

Peste 60% dintre cei care au participat la sondaje afirmă că principalul obstacol de care s-au lovit când şi-au lansat afacerea a fost lipsa surselor de finanţare şi a banilor. Acest aspect este şi mai dur în contextul economic actual şi mulţi antreprenori continuă să întâmpine probleme când vor să acceseze o finanţare. Celelalte două bariere menţionate de respondenţi sunt resursele umane şi experienţa/know-how. Liderii antreprenoriali de succes sunt cei care au reuşit să integreze sfaturile bune şi să-şi construiască adevărate “ ecosisteme”  de resurse şi o reţea valoroasă de contacte pe care o pot accesa pentru a rezolva acest gen de probleme. 

Chiar dacă peste 50% dintre antreprenorii români participanţi la prima ediţie a Barometrului antreprenorial românesc - Antreprenorii vorbesc, lansat de Ernst & Young la începutul acestui an, sunt de părere că societatea şi cultura românească încurajează, în general, antreprenoriatul, tot ei spun că eşecul în afaceri este perceput negativ de către mediul de afaceri şi societate. 

Doar 12% au răspuns că eşecul este perceput ca o oportunitate de învăţare, în timp ce 32% dintre ei consideră că este un obstacol pentru viitoarele proiecte de afaceri, iar 24% îl consideră un indicator al lipsei competenţelor. Amploarea acestor răspunsuri arată că România este încă departe de o societate care acordă un sprijin coerent antreprenorilor şi indică o tendinţă de descurajare pentru asumarea riscului în start-up-uri. Îmbunătăţirea comunicării privind succesul antreprenorilor şi promovarea oportunităţilor antreprenoriale sunt acţiunile percepute de respondenţi ca având cel mai mare impact asupra îmbunătăţirii culturii antreprenoriale în următorii trei ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ