EI sunt EROII de la clubul Colectiv, DECORAŢI post-mortem de Klaus Iohannis

| 02 noi, 19:41

Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem, luni, Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler lui Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul incendiului de la Clubul Colectiv din Bucureşti, după ce au încercat să salveze mai multe vieţi cu preţul vieţii.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit" în grad de Cavaler lui Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul „Colectiv" din Bucureşti, încercând salvarea mai multor vieţi cu preţul sacrificiului suprem", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Adrian Rugină și Claudiu Petre sunt cei doi eroi care au murit pentru că au salvat mai mulţi oameni din infernul de la Colectiv. Pentru ei, prietenii, dar şi oameni care nu îi cunoşteau au organizat un marș al tăcerii în capitală, dar şi la locul tragediei.

Claudiu Petre avea 36 de ani şi era fotograf. În acea seară, a mers la concert cu iubita şi mai mulţi prieteni. Când a izbucnit focul, a reuşit să iasă printre primii. În clipa în care şi-a dat seama că în interior s-a declanşat iadul, Claudiu s-a întors. A reuşit să o scoată pe Flavia, aflată acum pe patul de spital, potrivit RomâniaTV.

"Când am văzut flacăra în sus, mi-am luat geanta şi am fugit la uşă. Deci au fost câteva secunde. Mi-am dat seama că trebuie să stau cât mai jos, că nu mai respiram normal. M-am băgat într-un colţ. M-a stins Claudiu", a declarat iubita lui Claudiu.
Deşi era şi el ars, Claudiu a intrat din nou în club, iar martorii spun că a ieşit cu o altă persoană în braţe. Apoi, lucrurile devin confuze. Prietenii spun că tânărul ar fi fost preluat de o ambulanţă şi ar fi făcut două stopuri cardiace pe drum.

Timp de 36 de ore, nimeni nu a mai ştiut ceva despre Claudiu. După căutări disperate, prietenii i-au găsit trupul neînsuflețit la IML.

Adrian Rugină avea 38 de ani şi era organizator de evenimente şi toboşar în trupa Bucium. În seara fatidică se afla şi el în club, la pupitrul de sunet, iar în primele minute ale tragediei a reuşit să se salveze şi să iasă nevătămat din local. Nu a putut să stea afară când a văzut că oamenii aveau nevoie de ajutor şi a intrat din nou în club. Prietenii povestesc că Adrian a scos din foc 5 oameni și a salvat astfel 5 vieți. La un moment dat însă, moartea și-a cerut tributul, iar Adrian nu s-a mai întors.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ