ESA va lansa un satelit care poate vedea chiar şi un nasture pe suprafaţa Lunii. VIDEO

| 21 oct, 2013

Până acum descoperirea asteroizilor aflaţi în apropierea Terrei era o sarcină foarte dificilă. Asta deoarece cei de dimensiuni medii şi mici sunt detectaţi cu greutate din cauza radiaţiilor puternice venite de la Soare. Agenţia spaţială europeană ESA va lansa  un satelit capabil, potrivit cercetătorilor, să vadă chiar şi un nasture pe suprafaţa Lunii.

În luna februarie a acestui an, un meteorit de dimensiuni destul de mari a lovit oraşul Chelyabinsk din Rusia. Mai mult, un asteroid uriaş care ar putea să lovească Terra în 2032, cu puterea a 2.500 de bombe nuclare, a fost descoperit o echipă de astronomi ucraineni. Potrivit NASA, probabilitatea unui impact este de 1:63.000.

Gaia, cum este numit vehiculul spaţial dezvoltat de ESA, va avea rolul de a avertiza oamenii de ştiinţă atunci când asteroizi periculoşi se apropie de Terra. O altă misiune a Gaia este realizarea unei hărţi 3D precise a galaxiei noastre - Caleea Lactee.

Proiectul a costat circa 944 milioane de euro, iar satelitul se va afla în serviciu timp de cinci ani. Gaia va orbita la o înălţime de aproximativ 166 km de suprafaţa Pământului.

Tag-uri: ESA, lansare, satelit
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ