Este EPIDEMIE de gripă în România: 58 de decese. Ministrul Sănătății: Nu trebuie să ne panicăm!

| 31 ian, 16:42

Bilanțul negru al gripei crește alarmant! ”S-a înregistrat a treia săptămâna epidemică”, a anunțat Ministerul Sănătății.

UPDATE: Numărul persoanelor care au decedat a urcat deja la 58. Ultimele două victime sunt un bărbat din București, în vârstă de 57 de ani, și o femeie din județul Giurgiu, în vârstă de 66 de ani.

Ministrul Sănătății a primit raportul de la Institutul Național de Sănătate Publică: Oficial, în România, s-a înregistrat a treia săptămână epidemică consecutivă.

”S-a constatat căeste epidemie de gripă în România”, a declarat ministrul Sănătăți.

Încă două noi decese cauzate de gripă. Per total, bilanțul a ajuns la 56 de morți.

- Barbat in varsta de 59 de ani, din jud.Mures, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

- Barbat in varsta de 43 de ani, din jud.Arges, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Măsuri anunțate de ministrul Sănătății

Printre măsurile anunțate de Sorina Pintea se numără interzicea vizitelor în spitalele din România pe secțiile cu riscuri crescute. De asemenea, pentru populație, ministrul Sănătății spune că nu este cazul să ne panicăm.

”Recomandăm consultarea medicului de familie la primele simptome asemănătoare gripei, precum și izolarea voluntară a persoanelor care prezintă aceste simptome”, a mai spus ministrul Sănătății.

Numărul infecțiilor virale a avansat peste așteptări a treia săptămână la rând, mai afirmă Sorina Pintea.

”Deși marți seară aveam o parte din datele, acestea nu au fost concludente pentru că nu nu toate spitalele au trimis raportările. Am refăcut statisticile și s-a constatat a treia săptămână epidemică”, a spus ministrul.

Medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei-Balș, spune că igiene este sfântă. ”Apa și săpunul sunt sfinte. Este bine să purtăm măștile de protecție, însă acestea trebuie puse corect, peste nas. Respectați regulile de igienă”, a completat acesta.

Sorina Pintea mai spune că Inspectoratele Școlare pot decide dacă consideră că este necesar suspendarea cursurilor.

”Slavă Domnului că vine vacanța”, a completat Adrian Streinu-Cercel, adăugând că copiii nu trebuie duși în mall și trebuie evitate zonele aglomerate.

Specialiştii recomandă consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare; izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părţii interne a articulaţiei cotului); igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului, purtarea echipamentului de protecţie adecvat (măşti, mănuşi, halate) de către vizitatori şi personalul medical; continuarea vaccinării antigripale.

De asemenea, se recomandă triajul epidemiologic zilnic în orice tip de colectivitate, inclusiv pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar, cu scoaterea temporară a celor depistaţi cu simptomatologie respiratorie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ