ESTE OFICIAL: S-a aflat cine este autorul atentatului sinucigaş de la Istanbul

| 12 ian, 19:10

Autorul atentatului sinucigaș comis marți în centrul istoric al orașului Istanbul, soldat cu moartea a cel puțin 10 persoane, dintre care nouă germani, este un jihadist al grupării Statul Islamic (SI), a declarat premierul turc Ahmet Davutoglu, relatează AFP și Reuters.

'Am stabilit că autorul acestui atac terorist de la Sultanahmet este un membru străin al Daesh' (acronimul în arabă al SI), a afirmat Davutoglu în cadrul unei scurte declarații televizate la Ankara.

Șeful guvernului turc a afirmat că 'toate victimele sunt cetățeni străini' și a transmis condoleanțe familiilor acestora, promițând totodată că se va face lumină în legătură cu acest atentat care a vizat turiști și că vor fi luate măsuri împotriva acestei organizații.

Totodată, premierul Davutoglu a promis că Turcia îi va găsi pe cei care au legătură cu atacatorul sinucigaș și că vor fi pedepsiți, iar lupta Turciei împotriva Statului Islamic va continua.

Mai devreme, un oficial turc a anunțat că nouă din cele nouă din zece victime ale atentatului sunt cetăţeni germani.

Vicepremierul turc Numan Kurtulmus a declarat, la sfârșitul unei reuniuni de urgență la care a participat și premierul Davutoglu, că autorul a fost identificatr ca fiind un sirian născut în 1988, fără a-i da numele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ