Klaus Iohannis, despre atentatele din Turcia şi Irak

| 12 ian, 20:32

Președintele Klaus Iohannis a condamnat marți atentatele care au avut loc în ultimele două zile la Istanbul și Bagdad și a reiterat determinarea României de a lupta, alături de comunitatea internațională, împotriva terorismului.

"Terorismul face, din păcate, numeroase victime la început de an. Condamn atentatele din Turcia și Irak și reiterez determinarea României de a lupta, alături de comunitatea internațională, împotriva terorismului. Cred că e nevoie de mai multă fermitate și coordonare a eforturilor tuturor statelor lumii pentru a combate acest flagel'', a fost mesajul președintelui, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Totodată, șeful statului a transmis condoleanțe familiilor victimelor atentatelor.

''Transmit condoleanțe familiilor victimelor și exprim solidaritatea României cu autoritățile statelor afectate în aceste momente de grea încercare", a spus Iohannis.

Zece persoane au murit și alte 15 au fost rănite în explozia puternică produsă marți în Piața Sultanahmet, informează Reuters, care îl citează pe guvernatorul Istanbulului. Martori prezenți la locul incidentului au vorbit despre 'o deflagrație puternică, ce s-a auzit și în districtele învecinate'. Autorul atentatului sinucigaș a fost identificat ca fiind un sirian născut în 1988, după cum a anunțat vicepremierul turc, citat de AFP și Reuters.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ