Eternal Sunshine of the Spotless Mind este mai aproape decât credeai. Află cum este posibil

| 28 aug, 2014

Ai avut vreodată parte de o despărțire neplăcută care să-și strice vacanța perfectă din Caraibe? Nu există speranță imediată pentru tine.

Un experiment demonstrează că poate fi un mod de a schimba amintirile încărcate de emoție, poate pentru a oferi un nou drum pentru terapia stresuui postraumatic și altor boli psihice.

Cercetătorii au lovit memoria șoarecilor, făcându-i să-și ștearga din creier momentul în care au fost șocați și făcându-i să se teamă de momentul în au avut încredere într-o femelă..

Experimentul demonstrează că există o cale psihică în creier care contectează amintirile cu încărcătura emoțională pe care le-o acordăm și, de asemenea, că poate fi perturbată.

Oamenii de știință nu se vor dovedi a fi soldați perfecți fără teamă de arme de foc curând sau să ajute oamenii cu sindromul de stres postraumatic. A fost un experminet complicat care a necesitat multe etape, pentru a face modificările gnetice asupra șoarecilor, care nu au aplicație imediată pentru oameni.

Dar a demonstrat ce este posibil și demonstrează că este un mecanism destul de simplu pe care creierul îl folosește pentru a ajuta animalele - incluzându-i și pe oameni - amintiriile "secretizate".

 

"Nu avem intenția de a folosi acest gen de tehnologie pentru a altera starea normală, sănătoasă a oamenilor", a declarat Susumu Tonegawa de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, care a condus studiul.

Speranța noastră este aceea de a a inspira alte laboratoare de cercetare și alte grupuri de oameni să-și imagineze transformarea acestei informașii într-o metodă aplicabilă oamenilor, a adăugat Roger Redondo, unul dintre neurologii care au lucrat la acest studiu.

Anul trecut, aceeași echipă a raportat implantarea de amintiri false șoarecilor.

Au folosit o tehnică similară, pentru a găsi și manipula legăturile din creier care conectează hipocampusul - locul amintiriilor - și nucleul amigdalian, structura de unde poresc emoțiile - teama și plăcerea.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ