Eugen Nicolăescu: până la 1 ianuarie 2014 va fi elaborată o nouă listă de medicamente compensate

| 27 iun, 2013

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a anunţat joi  că până la 1 ianuarie 2014 va fi elaborată o nouă listă de medicamente compensate. De asemenea, Ministrul Sănătăţii a Eugen Nicolăescu a declarat că trebuie modificat modul de stabilire a preţurilor pentru medicamentele din import, astfel încât să fie descurajate exporturile paralele.

Eugen  Nicolăescu a spus că, până la sfârşitul anului, va fi reevaluată actuala listă, pentru a se decide ce medicamente mai rămân şi care vor fi adăugate, la conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform".

"Avem discuţii foarte avansate, prin grupuri de lucru, cu asociaţiile de producători internaţionali şi români de medicamente, pentru că am ajuns la concluzia clară că trebuie să facem modificări în privinţa modului de stabilire a preţurilor pentru medicamente din import, astfel încât să descurajăm exporturile paralele, având în vedere că medicamentele nu ajung la cetăţenii români", a declarat Nicolăescu.

Potrivtit ministrului, suspendarea exporturilor paralele ca măsură administrativă nu este soluţia "cea mai înţeleaptă", fiind preferabilă o măsură economică, respectiv stabilirea preţurilor astfel încât producătorii să nu mai fie tentaţi de exportul paralel.

În acest sens, Nicolăescu a arătat că îşi doreşte ca măsura economică să fie transpusă într-un act normativ, care să fie publicat în Monitorul Oficial până la sfârşitul lunii iulie.

"Am găsit înţelegere ca, indiferent cum vom calcula preţul de intrare în ţară pentru medicamente, preţul de vânzare, de decontare, preţul prin care se consumă banii din fondurile casei (Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate - CNAS, n.r.) să nu se modifice", astfel încât fondurile bugetare ale CNAS să nu se modifice, a mai spus ministrul.

Evenimentul la care participă Eugen Nicolăescu reuneşte aproximativ 250 de participanţi - reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Colegiului Medicilor din România, producătorilor de medicamente, reprezentanţi din domeniul asigurărilor medicale, directori de spitale, medici pe diverse specializări, reprezentanţi ai organizaţiilor de pacienţi, precum şi presă generalistă şi de specialitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ