Eugen Tomac, despre atacul Rusiei din apropierea ţării noastre: Rusia a transmis un mesaj sfidător către România şi NATO

| 25 iul, 21:22

Preşedintele PMP Eugen Tomac a afirmat, referitor la atacul ruşilor în apropiere de ţara noastră, că Rusia a transmis un mesaj sfidător direct către România şi NATO. „Rolul României în acest conflict este esenţial şi regret că politica statului român este complet greşită, pentru că nu comunică absolut nimic despre ceea ce facem pentru a-i ajuta pe vecinii noştri să reziste în faţa agresiunii”, a adăugat el.

 

„Despre atacul Rusiei la doar câţiva metri de România. Atacul de ieri asupra portului de la Dunăre, din oraşul Reni, are mai multe semnificaţii. În primul rând, acest atac a fost provocat în mod deliberat la doar 200 de metri de frontiera cu România. Astfel, Rusia a transmis un mesaj sfidător direct către România şi NATO. Acest atac a vizat infrastructura de transport cereale pentru a pune în plus presiune pe blocajul pe care doreşte să-l realizeze Rusia în ceea ce priveşte această activitate economică, cu efecte imediate multiple atât pe plan regional, cât şi internaţional”, a scris Eugen Tomac, marţi pe Facebook.
Liderul PMP a mai spus că rolul României în acest conflict este esenţial, însă politica statului român este complet greşită.
„Ce mai trebuie să ştim este că această regiune din sudul Basarabiei este locuită în mare majoritate de români şi cu atât mai mult pentru noi trebuie să fie un semnal de preocupare majoră, pentru că este tot mai clar că Rusia stă cu ochii pe gurile Dunării şi de aceea Ucraina trebuie susţinută în totalitate pentru a rezista. Rolul României în acest conflict este esenţial şi regret că politica statului român este complet greşită, pentru că nu comunică absolut nimic despre ceea ce facem pentru a-i ajuta pe vecinii noştri să reziste în faţa agresiunii. În lipsa unor informaţii oficiale de calitate, comunicate în mod profesionist constant, nu facem decât un mare serviciu celor care ocupă cu multă uşurinţă acest spaţiu gol şi dezinformează opinia publică românească. De asta Kuzmin i-a felicitat în presa rusă!”, a completat Tomac.
Acesta a mai precizat că „după eşecul revoltei mercenarilor conduşi de Prigojin împotriva Kremlinului, este tot mai limpede că Putin este dezorientat şi acţionează haotic, atacând orice, provocând noi victime şi distrugeri”.
„De aceea, trebuie să înţelegem că situaţia la est de noi nu se va schimba prea curând. Iar cei care susţin în mod absolut eronat că Ucraina nu vrea pace, greşesc profund. Încetarea războiului se poate realiza doar într-o singură situaţie, atunci când Moscova va opri această agresiune tot mai periculoasă pentru Europa”, a concluzionat Eugen Tomac.
Rusia a bombardat cu drone, în cursul nopţii de duminică spre lubni, portul Reni din Ucraina, aflat peste Dunăre de Galaţi, ţintind depozite cu cereale. A fost pentru prima oară când Rusia a atacat infrastructurile ucrainene de la Dunăre, după ce Moscova s-a retras, în urmă cu o săptămână, din Acordul de la Istanbul care permitea exportul cerealelor ucrainene pe Marea Neagră. Dunărea devine în aceste condiţii o rută de export a cărei importanţă creşte, la fel şi calea terestră.
Unele posturi de ştiri ucrainene au raportat explozii în cursul nopţii de duminică spre luni şi în zona Izmail, un alt port dunărean din regiunea Odesa, dar acolo nu fost confirmate pagube. Însă datele de urmărire a navelor au arătat că aproape 30 de nave au ancorat în apropiere de Izmail şi nu era clar ce le-a determinat să se oprească.
O navă românescă a fost avariată în urma atacului rusesc care a vizat portul ucrainean Reni, MAE precizând că nava a suferit avarii minore şi şi-a continuat deplasarea şi că nu există cetăţeni români răniţi în atacurile atacurile asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ