Eugen Tomac (PMP) propune un mini-Schengen: România, Bulgaria şi Grecia să desfiinţeze frontierele dintre ele

| 25 aug, 17:49

Europarlamentarul Eugen Tomac, liderul PMP, a propus crearea unui mini-Schengen: România, Bulgaria şi Grecia să desfiinţeze frontierele dintre ele.

 

Întrebat la B1 cât de posibil poate să fie acest mini-Schengen cu Bulgaria, Eugen Tomac a răspuns: ”Cred că imediat după decizia Consiliului JAI de anul trecut, decizia nedreaptă prin care ne-a fost respinsă intrarea din cauza Austriei şi Olandei, prima persoană care a venit cu acest scenariu a fost colegul meu dl eurodeputat Marian-Jean Marinescu, care a spus că cele două guverne pot face foarte uşor notifica Comisia Europeană şi desfiinţa frontierele între statele noastre”, potrivit Agerpres.ro.
”Cred că e o măsură corectă pe care trebuie s-o aplicăm imediat. Aş merge mult mai departe, aş propune ca România, Bulgaria şi Grecia să desfiinţeze frontierele între ele pentru că nimeni nu ne poate îngrădi acest drept, trebue doar notificată Comisia. Cred că acest demers pe care-l susţin şi colegii din Bulgaria trebuie implementat imediat”, a afirmat europarlamentarul PMP.
Eugen Tomac a mai afirmat că ”guvernanţii austrieci mint cum nu s-a mai întâmplat în Europa, când spun că se opun extinderii Schengen deoarece sistemul nu mai funcţionează, dar la Consiliul JAI de anul trecut au votat pentru includerea Croaţiei în acest Spaţiu, iar Croaţia a aplicat mult mai târziu decât România, în 2021”.
Gerhard Karner, ministrul de Interne austriac, a declarat miercuri, după întâlnirea cu ministrul de interne român, Cătălin Predoiu, că poziţia ţării sale este că sistemul Schengen, ca întreg, nu funcţionează, de aceea nu sunt deschişi pentru extinderea acestuia

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ