Eurodeputatul Monica Macovei trece de la grupul popularilor la cel al conservatorilor în Parlamentul European

| 27 oct, 22:31

Eurodeputatul Monica Macovei a anunțat marți că se retrage din Grupul Partidului Popular European (PPE) și se va înscrie în Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor (ECR). Decizia ei va fi anunțată în plenul Parlamentului European.

Potrivit unui comunicat, Monica Macovei a depus o adeziune la Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (AECR), precizînd că a luat această decizie pentru a contribui la " întărirea democraţiei în ţara noastră".

"Vreau ca România să rămână în UE, iar Uniunea Europena să fie puternică şi unită, să aibă o politică de securitate care să ne protejeze şi pe noi, românii, şi pe tările din fostul bloc comunist. (...) Foarte important, am luat aceasta decizie pentru a contribui la întărirea democraţiei în ţara noastră, la întărirea rolului României în Uniune şi la securitatea şi independenţa României în contextul tendinţelor de control şi expansiune ale Federaţiei Ruse", a precizat Monica Macovei, potrivit sursei citate.

Potrivit unui sondaj intern al partidului condus de Monica Macovei, M10, peste 70% din membrii partidului doresc afilierea la partidul european Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ