Europarlamentarul EBA atacă iar libertatea mass-media

| 07 iun, 2013

Recenta ieșire la rampă a Elenei Băsescu, prin care l-a atacat dur pe Cătălin Ivan pentru așa-zise atacuri de presă pe care acesta le-ar fi comandat în țară, este lămuritoare. Acum devine mult mai clar ce dorea să spună europarlamentarul Elena Băsescu atunci când, nu cu mult timp în urmă se afla în treabă în raportul europarlamentarului liberal, Renate Weber.

Raportul Weber urmărea o rezoluție a Parlamentului European în privința normelor standard pentru asigurarea libertății mass-media. Ca o idee, printre acestea era și recomandarea ca statele membre UE să adopte legislație împotriva infiltrării în redacții a agenților acoperiți.

Elena Băsescu a luat atunci cuvântul deturnând sensul raportului cu care, marginal, se declara de acord și a glosat pe marginea necesității elaborării unor norme și a unui Cod de conduită care, practic, reprezintă o limitare și nu o încurajare a libertății mass-media. În opinia europarlamentarului liberal-democrat, autoritățile române ar fi cele abilitate să elaboreze și să supravegheze caracterul constrângător al noilor norme de conduită impuse presei.

Atacurile menționate în rândurile de mai sus și la care face referire Elena Băsescu reprezintă reproducerea fidelă în presa românească a opiniei eurodeputatului socialist spaniol Ines Ayala Sender. Oricât de critice la adresa eurodeputaților Monica Macovei și Elena Băsescu, nu există nicio dovadă concretă care ar putea conecta opiniile eurodeputatului socialist spaniol de persoana lui Cătălin Ivan, respectiv de modalitățile prin care acesta ar ”comanda” articole în presa românească.

Iată cum presei autohtone i se comunică, printre rânduri, unul din primele articole ale unui posibil cod de conduită marca EBA: indiferent care sunt sursele, nu preluați și nu difuzați nicio știre care ar putea să-i strice buna dispoziție a prea-tinerei și atât de inexperimentatei reprezentante din Parlamentul European. Orice referire la Elena Băsescu ar trebui, probabil să treacă pe la biroul de presă al PDL, în vederea obținerii unei vize de conformitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 iun, 2013
costica
bate campii
nu stiu pana unde va ajunge prostiile debitate de fata lu basescu el si familia lui e osedata de presa ce se va face dupa ce taticu nu va mai fii cocotat sus bine inteles ce se va aface si el hu hu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ