EUROPOL, acţiune de amploare. 130 de persoane au fost ARESTATE

| 29 iun, 15:36

Acțiune de amploare a Europol cu privire la fraudele legate de achiziția de bilete de avion pe internet. 130 de persoane din întreaga lume au fost arestate. Printre țările participante la această misiune s-a aflat și România.

Anchetatorii au descins în zilele de 16 și 17 iunie pe 140 de aeroporturi din întreaga lume și au reținut 130 de persoane. Acestea aveau asupra lor bilete de avion cumpărate prin furtul detaliilor de pe cardurile bancare ale persoanelor din mai multe țări.

Prejudiciul este estimat la 1 miliard de euro, potrivit comunicatului de presă emis astăzi de Europol.

Citeste si: ARESTĂRI DE SENZAȚIE: persoane reținute pentru promisiuni de dezlegări de farmece

Operațiunea a fost coordonată din centrul Europol din Haga, sediul Interpol din Singapore și sediul Ameripol din Bogota și a beneficiat de sprijinul autorităților din Canada și Statele Unite Ale Americii.

33 de companii aeriene și 5 agenții de turism din Europa au raportat posibile fraude în cele două zile de control. De altfel, acțiunea a fost sprijinită și de cei mai mari emițători de carduri la nivel global. Aceștia au identificat tranzacțiile suspecte, apoi au transmis detaliile forțelor de ordine aflate în respectivele aeroporturi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ