Eurostat: 3% din numărul total de oameni de ştiinţă şi ingineri din UE sunt în România

| 30 aug, 10:17

Uniunea Europeană avea în 2018 un număr total de 17,2 milioane de oameni de ştiinţă şi ingineri cu vârsta cuprinsă între 25 şi 64 de ani, dintre care aproximativ 539.100, sau 3% din numărul total din UE, erau în România, arată datele publicate vineri de Eurostat.

Conform acestor date, numărul oamenilor de ştiinţă şi inginerilor din Uniunea Europeană a crescut cu 4% între 2017 şi 2018, în timp ce în România a crescut cu 2,6%, de la 525.300 până la 539.100.

Eurostat subliniază că în ceea ce priveşte distribuţia oamenilor de ştiinţă şi inginerilor în UE, pentru majoritatea statelor membre aceasta este în linie cu ponderea ţărilor respective în populaţia Uniunii Europene. Excepţie fac Marea Britanie şi Germania, care împreună sunt responsabile pentru 37% din numărul total de oameni de ştiinţă şi ingineri din UE, în timp ce ponderea lor combinată în populaţia UE este de 29%. În contrast, Italia şi Franţa sunt responsabile pentru 16% din numărul total de oameni de ştiinţă şi ingineri din UE, în timp ce ponderea lor combinată în populaţia UE este de 25%.

În cifre absolute, România are mai mulţi oameni de ştiinţă şi ingineri decât Belgia, Danemarca, Austria, dar mai puţini decât Polonia, Olanda sau Suedia.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ