Eurostat: Bulgaria, Cipru și România,cel mai ridicat procent din PIB alocat pentru "locuință și dotări pentru comunitate"

| 02 oct, 16:04

Aproape 86 de miliarde de euro din cheltuielile guvernamentale (echivalentul a 0,6% din PIB-ul UE) au fost alocate de statele membre din Uniunea Europeană (UE) pentru "locuință și dotări pentru comunitate" în 2015, arată datele publicate, luni, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În 2015, cel mai ridicat procent din PIB alocat pentru "locuință și dotări pentru comunitate" s-a înregistrat în Bulgaria (2,1%), Cipru (1,8%), România (1,5%), Franța și Ungaria (ambele cu 1,1%) și Letonia (1%), iar cel mai scăzut în Danemarca și Grecia (ambele cu 0,2%), Belgia, Lituania și Olanda (toate cu 0,3%), Germania, Estonia, Malta, Austria și Finlanda (toate cu 0,4%).

Statele membre ale UE au alocat în 2015 aproape 81 de miliarde de euro pentru protecția socială legată de locuințe (echivalentul a 0,5% din PIB-ul UE).

În 2015, cel mai ridicat procent din PIB alocat pentru protecția socială legată de locuințe s-a înregistrat în Marea Britanie (1,3%), Franța (0,9%), Irlanda (0,8%) și Danemarca (0,7%), iar cel mai redus, de sub 0,1%, în Bulgaria, Estonia, Grecia, Spania, Croația, Italia, Cipru, Luxemburg, Portugalia, România, Slovenia și Slovacia.

Datele Eurostat sunt prezentate cu ocazia sărbătoririi, pe 2 octombrie, a Zilei mondiale a habitatului, cu tema ''Housing Policies: Affordable Homes''. Aceeași zi marchează și debutul ''Lunii Urbane'', când pe tot parcursul lui octombrie sunt organizate, în întreaga lume, numeroase activități având în centru dezvoltarea locuințelor și îmbunătățirea orașelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ