Eurostat: România, cea mai mare creştere din UE la preţul locuinţelor

| 11 iul, 2013

România a înregistrat în primul trimestru cea mai mare creştere din UE a preţurilor locuinţelor faţă de ultimele trei luni ale anului trecut, de 4,3%, în timp ce, raportat la perioada ianuarie-martie din 2012, preţurile au scăzut cu 0,8%, potrivit datelor Eurostat.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis joi de Eurostat, biroul de statistică a Comisiei Europene, cele mai mari creşteri trimestriale ale preţurilor locuinţelor au fost înregistrate în: România (4,3%), Estonia (3,1%), Letonia şi Slovacia (2,3% fiecare).

Cele mai abrupte scăderi s-au înregistrat în: Spania (-5,1%),  Cipru (-4,8%), Ungaria (-3,3%), Portugalia (-3,2%).

Indicele preţurilor locuinţelor se referă la evoluţia preţurilor tuturor tipurilor de proprietăţi rezidenţiale cumpărate de gospodării, indiferent de vechime, destinaţie şi proprietarii anteriori.

Raportat la trimestrul anterior, preţurile locuinţelor din România au crescut în primele trei luni din acest an cu 4,3%, după scăderi de 0,6%, 4,2%, respectiv 0,1% în trimestrele anterioare.

La nivelul UE, preţurile locuinţelor au crescut cu 0,4% în perioada analizată, după o scădere de 0,8% în ultimele trei luni din 2012. În zona euro a fost înregistrată o scădere de 1%, de două ori mai puternică faţă de declinul consemnat în trimestrul al patrulea al anului trecut.

Faţă de primul trimestru din 2012, preţurile locuinţelor au scăzut în România cu 0,8%, declin mai temperat faţă de trimestrele anterioare - 8,9%, 5,6%, respectiv 1,3%.

În UE, preţurile locuinţelor au variat pozitiv în perioada de 12 luni analizată, cu 0,8%, după o creştere de 1,1% în ultimul trimestru al anului trecut faţă de aceeaşi perioadă din 2011. În zona euro a fost înregistrat un declin de 2,2%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ