Eurostat: România, cea mai ridicată rată a inflaţiei din UE

| 14 iun, 2013

România a înregistrat cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene în mai, de 4,4%, în condiţiile în care rata inflaţiei a urcat la 1,4% în zona euro şi la 1,6% în Uniunea Europeană, conform unei estimări a Eurostat.

Rata inflaţiei în zona euro este sub ţinta avută în vedere de Banca Centrală Europeană (BCE), care vrea să menţină creşterea preţurilor sub, dar în apropiere, de două procente. 

Datele publicate de Eurostat confirmă încetinirea constantă a inflaţiei în Europa, într-un context de criză şi recesiune. 

Cele mai scăzute rate anuale ale inflaţiei s-au înregistrat, luna trecută, în Grecia (0,3%), Letonia (0,2%) şi Cipru (0,2%), iar cele mai ridicate au fost în România (4,4%), Estonia (3,6%) şi Olanda (3,1%). 

În mai, comparativ cu luna precedentă, rata anuală a inflaţiei a crescut în 16 state membre din UE, a scăzut în 4 ţări membre şi a rămas stabilă în şase. 

Cea mai redusă creştere medie a preţurilor pe total în ultimele 12 luni s-a înregistrat în Grecia (0,3%), Suedia (0,7%) şi Letonia (1,1%) iar cea mai ridicată în Ungaria şi România (ambele cu 4,3%).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ