Eurostat: România, locul II în UE la scăderea lucrărilor de construcţii, în luna aprilie

| 19 iun, 2013

România se situează pe locul doi în UE la scăderea lucrărilor de construcţii în aprilie 2013 comparativ cu luna precedentă, în condiţiile în care volumul lucrărilor de construcţii a înregistrat o creştere de 0,9% în Uniunea Europeană şi de 2% în zona euro, arată datele prezentate miercuri de Oficiul european de statistică (Eurostat).

Potrivit datelor disponibile, în aprilie volumul lucrărilor de construcţii a crescut în opt state membre şi a scăzut în şapte ţări membre (inclusiv în România). Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Polonia (minus 5,2%), România (minus 3,7%) şi Spania (minus 3,1%) iar cele mai mari creşteri s-au înregistrat în Germania (6,7%), Portugalia (5,9%) şi Italia (5,5%).

În ritm anual, în aprilie 2013 comparativ cu aprilie 2012, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 6,6% în zona euro şi cu 5,9% în Uniunea Europeană.

Astfel, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în 12 state membre şi a crescut doar în trei ţări membre: Ungaria (9,8%), Bulgaria (3,9%), şi Suedia (2,5%). Cele mai semnificative scăderi s-au înregistrat în Polonia (minus 25,1%), Portugalia (minus 24,4%), Slovenia (minus 19,3%) şi Spania (minus 15,3%). România a înregistrat un declin de 10,2% al lucrărilor de construcţii în aprilie 2013, comparativ cu perioada similară din 2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ