Eurostat: România, printre statele din UE în care producţia industrială a crescut în noiembrie

| 12 ian, 15:26

Producţia industrială a crescut în octombrie cu 1,6% în Uniunea Europeană (UE28) şi cu 1,5% în zona euro (EA19), comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cele mai mari creşteri ale producţiei industriale au fost raportate în Irlanda (16,3%), Danemarca (4,6%) şi Croaţia (3,7%), singurele scăderi fiind înregistrate în Grecia şi Portugalia (ambele cu minus 0,9%). 

România a înregistrat în noiembrie un avans de 0,7% al producţiei industriale comparativ cu luna precedentă, după un declin de 0,8% în octombrie. 

În noiembrie, comparativ cu perioada similară din 2015, producţia industrială a crescut cu 3,1% în Uniunea Europeană şi cu 3,2% în zona euro. 

Cele mai mari creşteri ale producţiei industriale au fost raportate în Irlanda (14,6%), Letonia (11%) şi Danemarca (10,7%), singurele scăderi fiind înregistrate în Malta şi Suedia (ambele cu minus 0,8%). 

Comparativ cu noiembrie 2015, România a înregistrat o creştere de 2,7% a producţiei industriale, după un avans anual de 2% în octombrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ