EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Rata de promovare a fost de 77,17%

| 29 iun, 2013

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Rata de promovare la examenele de la evaluarea naţională din acest an a fost de 77,16%, cu peste zece procente mai mult decât în 2012, când au promovat 66,21% dintre elevii care au susţinut probele, au declarat oficiali din Ministerul Educaţiei.

Potrivit surselor citate, la evaluarea naţională din acest an au obţinut note mai mari sau egale cu cinci 77,16% dintre elevii care au susţinut probele la Limba română, Matematică şi limba maternă. În 2012 au obţinut note de promovare 66,21% dintre elevii care au participat la evaluarea naţională.

"Spre deosebire de anul trecut, în acest an subiectele au fost calibrate corect, adică de nivel mediu plus. Notele sunt distribuite corect pe curba lui Gauss", au mai spus sursele citate.

În Capitală, au obţinut note mai mari sau egale cu cinci 90,16% dintre elevi la Limba română, 96,47% la limba maternă şi 82,66% la Matematică.

Nota 10 au avut 160 de elevi la Limba română şi 1.286 la Matematică. Dintre aceştia, 87 de elevi au obţinut nota maximă la ambele materii, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Elevii nemulţumiţi de notele obţinute la evaluarea naţională pot depune contestaţii sâmbătă, până la ora 22.00. Contestaţiile vor fi soluţionate în perioada 30 iunie - 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 3 iulie.
Media de admitere în liceu va fi calculată ca medie aritmetică dintre media notelor de la evaluare şi media generală a anilor de gimnaziu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ