Evaluarea Naţională 2014: Rezultatele vor fi afişate marţi

| 30 iun, 2014

Evaluarea naţională. Rezultatele finale la evaluarea naţională după rezolvarea contestaţiilor vor fi afişate marţi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Evaluarea naţională. La nivelul ţării, înainte de contestaţii, 113.250 de candidaţi de la evaluarea naţională, reprezentând 70,8%, au obţinut medii peste 5, iar 46.703 (29,2%), medii sub 5, situaţia generală relevând că numărul mediilor mai mari de 5 se încadrează în linia anilor precedenţi iar diferenţele înregistrate în anii anteriori între rezultatele la Matematică şi Limba şi literatura română s-au ponderat, ajungând la procente comparativ egale.

În Bucureşti, un număr de 9.588 de absolvenţi de clasa a VIII-a reprezentând 82,77% dintre cei care au susţinut evaluarea naţională au luat note mai mari de cinci, a declarat vineri într-o conferinţă de presă inspectorul general Constantin Trăistaru.

Astfel, în Capitală, din cei 11.584 de candidaţi prezenţi, 1.996 au obţinut note sub cinci şi 9.588 note peste cinci.

Înscrierile în învăţământul liceal se vor face în perioada 4 - 9 iulie, când absolvenţii clasei a VIII-a vor completa în fişele de înscriere opţiunile pentru unitatea de învăţământ în care doresc să-şi continue studiile. Aceste informaţii vor fi introduse în baza naţională de date şi vor fi verificate, pentru ca pe data de 15 iulie să aibă loc prima etapă a repartizării computerizate.

Între 17 şi 25 iulie, candidaţii îşi vor depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost admişi, conform repartizării computerizate. A doua etapă a admiterii la liceu începe pe 16 iulie, pentru ca pe 24 iulie să aibă loc efectiv distribuirea computerizată a candidaţilor.

Admiterea în învăţământul liceal se face pe baza mediei aritmetice dintre media celor 4 ani de gimnaziu, cu o pondere de 25% din total şi media obţinută la evaluarea naţională, cu o pondere de 75% din total. Potrivit legislaţiei în vigoare, se pot înscrie în învăţământul liceal şi elevii care au obţinut medii sub 5 la evaluarea naţională.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ