EVALUAREA NAŢIONALĂ: rezultatele vor fi afişate vineri la ora 16:00

| 26 iun, 10:01

Rezultatele la evaluarea naţională vor fi afişate vineri, până la ora 16,00, iar în aceeaşi zi, între orele 16,00 - 20,00, se vor putea depune contestaţiile, care vor fi rezolvate în perioada 27 - 29 iunie, transmite Agerpres.

Potrivit calendarului aprobat de MECŞ, rezultatele finale după contestaţii se vor afişa pe 30 iunie.

La evaluarea naţională s-au înscris 163.333 de elevi şi au fost prezenţi aproximativ 160.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a.

Admiterea în învăţământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea naţională susţinută de elevii clasei a VIII-a (75%) şi media generală de absolvire a claselor V - VIII (25%).

Elevii vor putea completa fişele de înscriere pentru licee, împreună cu părinţii şi asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, în perioada 3 - 7 iulie. Fişele vor fi verificate de părinţi în perioada 4 - 8 iulie.

Prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie. Pe 15 iulie se vor afişa în unităţile de învăţământ gimnazial listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi listele cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal.

Cea de a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de a treia în zilele de 3 şi 4 septembrie.

În perioada 9 - 11 iulie vor avea loc înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special, iar în 6 - 8 iulie repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ