Topul perlelor la proba de Limba Româna de la Evaluarea Naţională. Ce au scris elevii întrece orice imaginaţie

| 23 iun, 16:30

Luni a avut loc proba scrisă de Limbă Română a elevilor de clasa a opta. La doar o zi distanță au apărut pe internet perlele anuale.

Anul acesta, elevii nu doar că au dat răspunsuri greșite, dar au folosit și exprimări buclucașe, potrivit Adevărul.

De pildă, explicația utilizării cratimei - "Cratima dă sens versurilor şi întăreşte caracterul oral al acestei poezii de Petre Ispirescu", "Cratima - semn de punctuaţie dă muzicalitate versurilor" sau "Cratima întăreşte foarte mult aceste rânduri ale marelui poet".

Nici alți elevi nu s-au lăsat mai prejos și dau dau răspunsuri halucinante cerințelor- "Completirea indirectă este: care prost îmi va corecta lucrarea?".

"Nu am basmul predat, o să încerc să transform această idilă în baladă că aşa şi aşa seamănă", a scris un alt elev.

"La fraza asta chiar nu mai ştiu", "Ştiu că această frază este de cauză aşa o fi", "Vă zic ceva dar vrg dar nu mai ştiu", sunt alte răspunsuri date de elevi.

Nici la capitolul gramatică aceștia nu stau mai bine - un candidat spune că "româneasca este adverb de mod", iar "în-verb predicativ".

 

Citeşte şi: SENAT: Statul va asigura finanţarea de bază pentru licee fără discriminare

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ