Evenimentul Zilei şi Capital domină topul celor mai vândute publicaţii

| 04 sep, 2013

Potrivit datelor furnizate de Biroul Român de Audit Transmedia, Evenimentul Zilei este lider la categoria publicaţiilor de calitate (quality),  cu 14.334 de exemplare față de 14,095 în primul semestru al anului curent. De asemenea, Capital este lider pe segmentul pulicațiilor economice. Publicaţia economică a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 10%, ajungând la cifra de 6.434.

Cotidianul generalist Evenimentul Zilei a reuşit să înregistreze o creştere de vânzări în perioada aprilie - iunie 2013, fiind excepţia pe o piaţă în scădere a ziarelor din categoria quality. Astfel, potrivit datelor furnizate de BRAT, Evenimentul Zilei este lider la categoria quality,  cu 14.334 de exemplare față de 14,095 în primul semestru al anului curent, scrie Evenimentul Zilei.

Pe următoarele locuri se clasează Jurnalul Național, ce înregistrează în cel de-al doilea trimestru al anului cea mai importantă scădere de vânzări la categoria quality: peste 2.000 de exemplare zilnic, față de lunile ianuarie - martie 2013. Ziarul a vândut 12,745 de exemplare zilnic, în medie, în lunile aprilie-iunie 2013, față de 14.757, în primul trimestru al 2013.

Şi cotidianul Adevărul înregistrează o scădere, publicaţia având o medie de 10,659 de exemplare zilnic, faţă de 11,458 de exemplare în primul semestru al anului în curs.

Cotidianul România Liberă are o situație aparte. BRAT consemnează 21.830 de exemplare, tiraj mediu anunțat de publicație pe proprie răspundere, dar neverificat încă de Biroul Roman de Audit Transmedia. Deoarece publicația dispune de tipografie proprie, BRAT efectuează verificări ale facturilor pentru ziarele distribuite sau vândute.

Capital este lider pe segmentul pulicațiilor economice, în condițiile în care atât Buisiness Magazin, cât și Ziarul Financiar sau Forbes România nu au făcut raportări la BRAT. Capital înregistrează o creștere a vânzărilor cu 10%, ajungând la cifra de 6.434.

În rândul tabloidelor, atât cotidianul Libertatea, cât și Click înregistrează scăderi în vânzări față de primul trimestru al anului în curs. Click! își păstrează poziția de lider al categoriei tabloid, dar cu cea mai mare pierdere de vânzări dintre toate publicațiile pentru perioada aprilie-iunie 2013: aproape 7.000 de exemplare. Conform cifrelor BRAT, Libertatea a înregistrat vânzări medii zilnice de 86.299 de exmplare, față de 87.552 de exemplare în primul trimestru al anului.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ