Ex-ministru PSD: ”Guvernul împrumută 1.000 de euro/secundă!”

| 23 iun, 19:29

 

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi (PSD), a transmis marți că Guvernul Orban se împrumută într-un ritm de 1.000 de euro pe secundă.

 

 

 

”Despre cifre, minciună și manipulare cu Vasile F. Cîțu. Guvernarea pe datorie marca Cîțu_PNL continuă în forță. De la începutul guvernării, ”fantasticul” Cîțu se imprumută la uluitoarea viteză de 1.000 de euro/secundă. Datoria guvernamentală a României a crescut cu 32 miliarde de lei în ultimele 4 luni. Vineri, pe site-ul Ministerului finanțelor publice s-au publicat datele privind datoria guvernamentală la luna aprilie 2020. Aceste date confirmă guvernarea pe datorie.
Ca și cum nu ar fi suficient, acum începe și mistificarea datelor. Cu scopul de a ascunde opiniei publice explozia datoriei guvernamentale în PIB, Vasile F. Cîțu împarte datoria la un PIB de 1.129,3 miliarde de lei și obține în aprilie o pondere de 35,9% din PIB. În realitate, ultimele patru trimestre au înregistrat un PIB de 1.073,1 miliarde lei (TRIM II, III și IV 2019 și TRIM I 2020) așa cum arată datele oficiale și nu 1.129,3 miliarde de lei așa cum minte Cîțu pe www.mfinante.ro. Deci, ponderea corectă a datoriei guvernamentale în PIB nu este de 35,9%, așa cum mistifică Vasile F Cîțu, ci este de 37,8% din PIB, adică maximul ultimilor 5 ani”, a transmis Marius Budăi.

 

Tag-uri: Guvern, marius budai, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ