Examenul de bacalaureat a fost promovat de 58% dintre candidaţi

| 27 iun, 11:52

Sesiunea de bază a examenului de bacalaureat 2017 a fost promovată de 58% dintre candidaţi. Numărul candidaţilor cu nota medie mai mare sau egală cu 8 este de 1.467, în comparaţie cu 1.316 în 2016. 264 de candidaţi au nota medie mai mare sau egală cu 9, în comparaţie cu 178 în 2016.

Informaţia despre numărul elevilor care au obţinut 10 pe linie se procesează şi urmează a fi publicată mai târziu, transmite IPN cu referire la Serviciul comunicare şi relaţii cu publicul al Ministerului Educaţiei.   Numărul absolvenţilor eliminaţi din examen este în descreştere. Anul acesta fiind eliminaţi opt candidaţi, în comparaţie cu 51 în 2016.

La sesiunea de Bacalaureat 2017 au fost admişi puţin peste zece mii de candidaţi din licee, peste 4 mii de candidaţi din colegii, mai mult de 100 de candidaţi din universităţi. Dintre restanţierii din sesiunile anterioare au promovat examenul peste 18% candidaţi.   Absolvenţii care nu sunt de acord cu nota obţinută pot depune contestaţii la centrele de bacalaureat, astăzi, între orele 9.00 şi 18.00. Rezultatele finale, după examinarea contestaţiilor, vor fi anunţate pe 6 iulie.   În perioada 17-24 iulie 2017 va fi organizată sesiunea suplimentară a examenului de Bacalaureat. Pentru participarea la sesiunea suplimentară, în zilele de 6-7 iulie, candidaţii vor depune o cerere în scris la centrul de bacalaureat în care au susţinut sesiunea de bază.

Tag-uri: bacalaureat
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ