Excluderea lui Chiliman din PNL se decide azi în Delegaţia Permanentă

| 27 mai, 2013

Decizia privind excluderea din PNL a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, va fi luată astăzi, în Delegaţia Permanentă a PNL, la un an de la declanşarea publică a conflictului cu actualul lider al partidului, Crin Antonescu, perioadă în care edilul a primit mai multe avertismente din partea acestuia.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că va propune excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, menţionând că decizia va aparţine Delegaţiei Permanente a liberalilor. Antonescu a motivat prin faptul că, în ultima vreme, edilul a acţionat constant împotriva partidului şi a deciziilor acestuia.

Chiliman a spus, într-o postare pe blogul personal, că excluderea în absenţă a colegilor săi din partid îi întăreşte convingerea că el trebuie să rămână în PNL.

Săptămâna trecută au fost excluse din PNL 12 persoane, printre care şi Vlad Moisescu, unul dintre fondatorii Iniţiativei România Liberală, pentru că au "aderat la alte partide sau doctrine politice", a spus preşedintele interimar PNL sector 1, Daniel Chiţoiu.

Conflictul Antonescu - Chiliman a devenit public în momentul în care, pe 9 aprilie 2012, preşedintele PNL a susţinut înlocuirea edilului de la şefia PNL Bucureşti, pe fondul neînţelegerilor asupra negocierilor privind desemnarea candidaţilor la alegerile locale în Bucureşti din partea USL. La momentul respectiv, Chiliman a ameninţat cu demisia din PNL, însă în cele din urmă şi-a prezentat "demisia de onoare" din Biroul Politic Central al PNL.

Antonescu a reacţionat afirmând că speră ca primarul Sectorului 1 să nu-şi dea demisia din partid, el fiind susţinut la alegerile locale pentru un nou mandat. Cu toate acestea, liderul PNL a salutat demisia lui Chiliman din conducerea PNL.

Un alt moment tensionat a fost în perioada suspendării din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, când Chiliman i-a adresat o scrisoare preşedintelui interimar al PNL de la acel moment, Daniel Chiţoiu. Primarul cerea clarificări asupra unui document care ar fi fost semnat în numele PNL şi ar fi presupus "desfiinţarea unor instituţii democratice fundamentale ale statului român", precum Curtea Constituţională, CNSAS, DNA sau ANI. "Oricât ne-am fi obişnuit, în ultimii doi ani, să fie încălcat Statutul Partidului Naţional Liberal în răfuielile politicianiste cu indezirabilii din interior, ne este interzis să facem acest lucru când este în discuţie responsabilitatea noastră faţă de români şi faţă de România", susţinea Chiliman.

Reacţia a venit la acel moment din partea Crin Antonescu, preşedintelui intermar al ţării în acea perioadă, care îşi exprima speranţa că primarul va fi dat afară din partid de conducerea PNL de la acel moment. Antonescu justifica prin faptul că edilul se putea lămuri asupra problemei reclamate printr-o discuţie cu Daniel Chiţoiu, şi nu printr-o scrisoare deschisă care se suprapunea cu mesajele oponenţilor politici.  Ulterior, liderul PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, asigura că nu vor fi luate măsuri împotriva lui Chiliman.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ