Executor judecătoresc arestat după ce a ridicat 2,8 milioane lei din conturile persoanelor în executare silită

| 06 oct, 13:35

Curtea de Apel Craiova a admis, miercuri, propunerea DNA - Serviciul Teritorial Craiova de arestare preventivă pentru 30 de zile a executorului bancar şi judecătoresc Costinel Romeo Drăgan, acuzat de nouă infracţiuni de abuz în serviciu după ce a ridicat fără drept din conturile persoanelor aflate în executare silită suma de 2.784.943,20 lei.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2008 - 2015, inculpatul Costinel Romeo Drăgan, în calitatea sa de executor bancar şi judecătoresc, prin nerespectarea atribuţiilor de serviciu, a dispus în mod abuziv de sumele de bani puse la dispoziţie de datornici în dosarele de executare. 

Astfel, din conturile bancare deschise în acest sens, inculpatul a efectuat transferuri de bani în conturile personale, dar şi ridicări în numerar. Mai mult, executorul judecătoresc, folosind mecanismul de fraudare de tip 'suveică', a utilizat o parte din banii încasaţi de la unii dintre datornici pentru a acoperi sumele de bani scadente, ce li se cuveneau unora dintre creditori. 

Pentru toate aceste operaţiuni bancare Costinel Drăgan nu a întocmit nici un fel de documente justificative, iar prin nedistribuirea acestor sume conform destinaţiei legale a fost produs un prejudiciu în dauna creditorilor implicaţi în procedurile de executare silită care se ridică la suma de 2.784.943,20 lei. 

Executorul bancar şi judecătoresc este acuzat de săvârşirea a nouă infracţiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care cinci în formă continuată).

Curtea de Apel Craiova a dispus, miercuri, emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele lui Costinel Romeo Drăgan, decizia instanţei putând fi contestată în termen de 48 de ore.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ