Executorul lui Dinu Patriciu a fost ARESTAT

| 22 apr, 10:34

Curtea de Apel București a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a Dorinei Gonț, executorul lui Dinu Patriciu, și a lui Radu Abagiu, Adrian Mihai și Ciprian Nistor, aceștia fiind acuzați într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul se ridică la circa trei milioane de euro, relatează Agerpres.

Președintele Camerei Executorilor Judecătorești, Dorina Gonț, și omul de afaceri Ciprian Nistor, precum și ceilalți doi inculpați pot contesta decizia în termen de 48 de ore de la comunicare.

"Dispune arestarea preventivă a inculpaților Dorina Gonț, Radu Abagiu, Adrian Mihai și Ciprian Nistor pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data punerii în executare a mandatelor de arestare. În baza art. 229 Cod procedură penală încunoștiințează de îndată Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Voluntari, în vederea luării măsurilor legale de ocrotire față de minorul (...), aflat în întreținerea inculpatului Ciprian Nistor.

În acest dosar, polițiștii au efectuat luni 15 percheziții în București, Ilfov și Ialomița.

"Activitățile sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează activitatea infracțională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc și a reprezentanților a 10 de societăți comerciale, ce sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, săvârșită prin sustragerea de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, prin evidențierea unor operațiuni comerciale fictive", se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Polițiștii și procurorii au pus sechestru pe mai multe conturi ale unor firme și pe unele imobile.

Conform unor surse judiciare, biroul executorilor judecătorești la care s-au efectuat perchezițiile aparține lui Lucian și Dorina Gonț iar imobilele vizate în vederea instituirii sechestrului aparțin familiei Gonț.

Aceleași surse precizează că trei societăți comerciale foloseau servicii fictive ale unor firme din domeniul IT, consultanță și marketing, iar banii erau transferați prin intermediul a șapte societăți fantomă în Cipru, ulterior banii întorcându-se în țară în conturile societăților menționate.

Bugetul statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ trei milioane de euro prin comiterea acestor infracțiuni, în perioada 2011-2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ