Există! Alimentele care îţi alungă buna-dispoziţie

| 16 iul, 2014

Mancarea nu numai ca poate schimba felul in care arati, dar iti afecteaza si gandirea. Cu cat mananci alimente mai greu digerabile si mai nesanatoase, cu atat o sa ai o stare mentala proasta si n-o sa-ti arda de nimic.

Iată care sunt alimentele ce iti pot strica buna-dispozitie:

1. Produsele cu faina alba
Produsele de patiserie, chiflele si sosurile facute cu faina alba iti pot schimba starea de dispozitie dintr-una buna intr-una proasta si asta pentru ca nu contin cine stie ce nutrienti. Faptul ca faina alba nu are un impact pozitiv asupra sanatatii nu mai e un secret pentru nimeni, ideal ar fi sa o inlocuim cu faina neagra.

2. Dulciurile colorate intens

Prajiturile cu crema verde, albastra, roz intens sau in alte culori nefiresti, jeleurile si alte dulciuri colorate strident nu aduc nimic bun sanatatii, doar multe chimicale care iti pot influenta starea de spirit. Studiile au aratat ca acesti coloranti pot duce la deficit de atentie in randul copiilor si la hipersensibilitate.

3. Grasimile hidrogenate
Grasimile hidrogenate sunt de fapt grasimi procesate care se folosesc mai ales in margarina, biscuiti, chipsuri, prajituri, mezeluri si produse de patiserie. Ele cresc nivelul de colesterol, duc la diverse boli de inima si cresc riscul de cancer. De asemenea, interfereaza cu buna functionare a creierului, ducand mai ales la hiperactivitate in randul copiilor. Cercetatorii avertizeaza sa alegeti produse alimentare cu un interval de expirare mic, care sa contina grasimi sanatoase (ulei de cocos, ulei de masline).

4. Dulciuri si bauturi dietetice indulcite cu aspartam
Aspartamul este un produs chimic, folosit ca indulcitor pentru diverse bauturi dietetice si pentru dulciuri. Daca dati o cautare pe internet, in jurul aspartamului s-au nascut tot felul de pareri pro si contra. Unii medici spun ca poate duce la aparitia cancerului, altii spun ca este recomandat in curele de slabire. Cert este ca aspartamul poate duce la probleme digestive, dureri de cap si schimbari de dispozitie. Asadar, alegeti alimente fara aspartam.

5. Alimente care contin monoglutamat de sodiu (E621)
Se spune despre glutamat ca ne-a dat cel de-al 5-lea gust. El este de fapt un potentiator de aroma care se gaseste in crenvursti, salam, parizer, sunca, muschi tiganesc si alte mezeluri, paste la plic, produse de fast-food, maioneza, ketchup, chipsuri, icre, pate de ficat, condimente la plic pentru supa, napolitane. El este produs sintetic din culturi bacteriene sau din vegetale fermentate, care da un gust foarte bun alimentelor, determinandu-ne sa consumam din ce in ce mai mult. Medicii cred ca acesta ne scad imunitatea, ne intoxica creierul si ne afecteaza neuronii.

6. Produse care contin zahar
Zaharul se ascunde in aproape toate alimentele procesate, incluzand aici chipsurile, sosurile, sucurile de fructe, cerealele si batoanele energizante. Zaharul se gaseste deghizat in alimente sub diverse nume: dextroza, fructoza sau sucroza. Studiile au aratat ca un consum exagerat de zahar poate duce la schimbari de dispozitie, probleme cu tiroida, depresie, insomnii si obezitate. Ce trebuie facut? Daca gasiti pe etichetele produselor zaharul ca ingredient principal, nu-l mai cumparati si optati pentru o varianta mai sanatoasa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ