TOP 7 alimente care BAT portacala la nivelul de vitamina C pe care îl conţin

| 01 sep, 2014

Alimente bogate in vitamina C. Portocala este renumită pentru conţinutul său bogat de vitamina C. Deşi nimeni nu-i poate contesta meritul, portocala având 82,7 miligrame de vitamina C, sunt şi alte alimente la fel de colorate şi delicioase care sunt la fel de bogate sau chiar o întrec, scrie Sfatul Părinţilor.ro.

Iată 7 dintre ele:

1. Papaya

Deşi nu este un fruct foarte consumat la noi, o papaya de mici dimensiuni (157 g) conţine 95,6 miligrame de vitamina C. În plus, acest fruct exotic mai conţine vitamina A, acid folic şi fibre.

Citeşte şi: TREBUIE SĂ ȘTII! MITURI despre întărirea sistemului imunitar

2. Ardei gras roşu

230 g de ardei gras roşu conţin 190,3 miligrame de vitamina C. Aceeaşi cantitate de ardei gras verde conţine 119,8 miligrame de vitamina C.

3. Broccoli

148 g de broccoli conţin 132 miligrame de vitamina C. Iată un motiv în plus să consumi această delicioasă legumă.

4. Napi

Nici napii nu sunt foarte consumaţi la noi. Cu toate acestea, aproximativ 500 g de napi conţin 160,8 miligrame de vitamina C. Se mai adaugă vitaminele A, C şi K, precum şi alţi fitonutrienţi şi fibre.

5. Căpşune

Delicioasele fructe de primăvara conţin 86,5 miligrame de vitamina C (per 147 g). În plus, căpşunele previn degenerarea cognitivă.

Citeşte şi: Un fruct delicios te scapă de TENSIUNE, COLESTEROL, DIABET şi OBEZITATE

6. Kiwi

Micuţele fructe verzi conţin aproximativ 137,2 miligrame/bucata.

7. Conopida

O căpăţână cu un diametru de aproximativ 10 cm are 127,7 miligrame de vitamina C şi numai 66 de calorii.

Menţiuni speciale

Nu la fel de multă vitamina C decât portocala, însă suficient de multă încât să merite a fi băgate în seamă sunt varza de Bruxelles (48,4 mg), cartofii dulci (35,3 mg) şi pepenele galben (49,2 mg).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ