NU ȘTIAI! Un fruct consumat vara face MINUNI: vindecă numeroase BOLI și protejează de CANCER

| 31 iul, 2014

Nectarinele au numeroase beneficii și e indicat să le consumi mai ales vara, pentru că protejează împotriva razelor dăunătoare și suplinesc pierderile de minerale cauzate de transpirație.

Nectarine au pulpa roșie, galbenă sau albă și sunt o sursă de vitamine A și C. În plus, vitamina A are efect benefic asupra sistemului imunitar. Consumate frecvent substanțele din nectarine întârzie procesul natural de îmbătrânire.


CITEȘTE ȘI: Planta MINUNE cu leac pentru CANCER, afecțiuni digestive, pulmonare, circulatorii și boli nervoase grave

 

Reprezintă o sursă prețioasă de betacaroten, un antioxidant care este sintetizat în organism în vitamina A. Vara, mai ales, betacarotenul este foarte important, deoarece ajută la refacerea pielii expuse la soare și prelungește durata bronzului. Betacarotenul are rol de protecție a epidermei împotriva radiațiilor solare și a cancerului cutant.

Datorită conținutului ridicat de vitamina C sunt recomandate persoanelor care suferă de bronșită cronică sau de astm.

 

CITEȘTE ȘI: Îți plac vișinele? Nu știai ce efecte INCREDIBILE au asupra sănătății tale

 

Nectarinele au un conținut mai mic de calorii decât piersicile și sunt o sursă bună de potasiu, fosfor și fibre. Aportul de fibre ajută tranzitul intestinal și este benefic și pentru persoanele hipertensive, deoarece fibrele reglează nivelul colesterolului, scad tensiunea arterială și previn diferitele tipuri de cancer.

Cu un conținut mare de apă, aceste fructe aromate au un efect revigorant și suplinesc pierderile de săruri minerale cauzate de transpirația excesivă.

Deoarece au puține calorii sunt recomandate și în curele de slăbire. Datorită conținutului mare de apă, nectarinele contribuie la eliminarea acidului uric din organism, ajutându-i astfel pe bolnavii de gută și de afecțiuni inflamatorii.

 

CITEȘTE ȘI: Atenţie! Top 5 vitamine pe care n-ar trebui să le iei

 

Spre deosebire de alte fructe, nectarinele se culeg când sunt bine coapte, pentru că după recoltare nu se mai coc. Ele se păstrează la frigider, cel mult patru zile, sau la temperatura camerei, doar două zile.

CITEȘTE ȘI: Proprietăţile miraculoase ale apei cu lămâie

 

Sursă: doctorulzilei.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ