Știi că e bine să consumi fructe. Care sunt CELE MAI SĂNĂTOASE

| 30 mai, 2014

Se găsesc tot anul, sunt frumos colorate și ușor de pus în pachețelul copiilor sau în geantă, pentru o gustare de după-amiază. Popularitatea merelor și a portocalelor i-a făcut pe nutriționiști să se întrebe care dintre cele două fructe este mai sănătos. Bătălia a fost una extrem de strânsă.

Competiția fructelor a fost lansată de site-ul american de sănătate Prevention.com, folosind baza de date nutriționale a Departamentului American de Agricultură.

 

Mărul-plin de vitamine, dar și de zaharuri

 

Primele analizate au fost caloriile, portocalele câștigând cu 69 de calorii pe suta de grame în fața merelor, care au 95. Acestea din urmă și-au luat revanșa la confruntarea procentului de fibre, 17% comparativ cu 12% fibre conținute de portocale.

 

Balanța s-a schimbat iar la procentul de zahăr. Un măr mediu are 19 grame de zahar natural, pe când exoticul său adversar are doar 12 grame. Chiar și mai zaharos, mărul se mândrește cu 4 procente de vitamina K, esențială pentru sănătatea oaselor și care lipsește cu desăvârșire din portocale.

 

Dar mărul a fost doborât efectiv la pământ de următoarea provocare: o singură portocală conține 110% din necesarul zilnic de vitamina C, un record pe lânga cele 14 procente ale mărului. La fel de dulce a fost răzbunarea portocalelor și în privința acidului foclic sau a calciului, capitole la care mărul s-a înverzit de rușine. Abia spre final a încercat o revenire, cu 7,3 miligrame de antioxidanți față de 0,3 miligrame ale competitorului.


Scorul final: 7 la 4 pentru portocale!

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ