Un condiment extrem de popular este numit medicamentul SFÂNT

| 29 oct, 2014

În sertarul cu medicamente naturiste din bucătăria noastră punem astăzi la loc de cinste unul dintre cele mai populare condimente din lume, care poate schimba radical traiectoria mancarii, şi anume: chimenul!

Chimenul face parte din aceeasi familie ca patrunjelul si mararul si seamana cu chimionul dar gustul este diferit, scrie realitatea.net.

Chimenul vine pe mesele noastre din India, Mexico, Africa de Nord, vestul Chinei si din Orientul Mijlociu.

Este o planta anuala, intens cultivată si in zona mediteraneana. Povestile spun ca soldatii mergeau pe vremuri pe front cu o mana de chimen in buzunare ca sa le poarte noroc. Despre actiunea antioxidanta a chimenului a inceput sa se scrie intens din anul 2009. Cercetatorii au afirmat, atunci, ca acest condiment, alaturi de coriandru, mărar şi fenicul, ar fi mai eficient chiar decat vitamina C. Un alt studiu, publicat în 2011, arată că are si proprietati anti-stress. Chiar daca nu au dovezi clare, specialistii sustin ca acest condiment scade continutul de zahar in sange, intareste oasele si trateaza problemele oculare. Pentru femei, chimenul reduce greata in graviditate si trateaza sanii umflati si inflamati, mai afirma unii specialisti. Chimenul regleaza si capacitatea ficatului de a detoxifia organismul.

Acest condiment este recomandat impotriva migrenelor, caderii parului sau pentru o recuperare rapidă în cazul fracturilor. Chimenul se consuma si cand exista probleme precum hipertensiune sau inflamatii intestinale. Chimenul calmeaza durerile de stomac, fluidifica secretiile bronsice, are efecte benefice asupra bolilor de inima si actioneaza ca un laxativ natural, spun cercetatorii.

Semintele de chimen se folosesc in bucatarie. Pentru o supa aveti nevoie de foarte putine ingredinete: ceapa, morcov, 1 lingura de faina, 2 linguri cu ulei de masline, seminte de chimen, sare si piper. Crutoanele sunt excelente pentru supa de chimen. Uleiul de chimen este folosit la deserturi, dar, si in cosmetica, un ingredient pentru cremele de corp, pentru parfumuri si lotiuni.

Statele Unite ale Americii sunt cel mai mare producator de ulei de chimen din lume. Exista si pudra de chimen sau capsule cu chimen. Chimenul distruge larvele si insectele si lasa un miros frumos in casele noastre.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 oct, 2014
iuliana
eu
Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ