Ce să mănânci ca să ai plămâni sănătoşi

| 23 mai, 2014

Plămânii tăi sunt nişte organe foarte importante, fără de care nu ai putea trăi. Vezi ce să mănânci ca să ai plămâni sănătoşi şi să respiri bine.

Vitamina C pentru plămâni puternici

Proprietăţile antioxidante ale vitaminei C sunt esenţiale pentru a avea plămâni sănătoşi. Nu numai că ajută la arderile obişnuite din celulele plămânilor, dar ajută şi la regenerarea particulelor de vitamina E care se oxidează din diverse motive. Vitamina E ajunge să fie acoperită de tot delul de particule oxidative, aduse în corp de praf, radiaţii, stres, apă şi chimicale din alimente.

Fructele şi legumele conţin multe vitamine bune pentru plămâni. Mănâncă citrice, căpşuni, pepene galben, papaya, kale, broccoli, conopidă şi pătrunjel

Vitamina E pentru plămâni viguroşi

Ca şi vitamina C, vitamina E este foarte importantă pentru funcţionarea corectă a plămânilor.

Fiind o vitamină solubilă în lipide, vitamina E protejează membranele plămânilor, prin care oxigenul şi dioxidul de carbon sunt schimbate, de stresul oxidativ al fumatului, prafului şi poluării mediului.

Dacă vrei să creşti aportuld e vitamina E prin alimentaţie, adaugă la dieta ta legume verzi, ouă, ulei de porumb, ulei de floarea soarelui şi ulei de soia.

Omega 3 pentru plămâni rezistenti

Acizii graşi omega-3 se pare că ajută plămânii mai mult decât intuiam. Nu numai că sunt buni pentru sistemul circulator în general, dar acizii sănătoşi ajută mult plămânii în special.

Prezenţa acizilor graşi omega 3 se pare că ajută la reducerea unor molecule inflamatorii care acţionează astmul bronşic.

În plus, acizii graşi omega 3 ajută la regenerarea celulelor plămânilor după cicatrici şi depunerea de mucus cauzat de fumat, poluare şi alergii.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ